Emojikkal és appokkal az önvezető autó lesz az új okostelefon

2017. január 04. 13:55

Az önvezető autó több annál, hogy elvisz A pontból B pontba. A következő alkalmazásrobbanás számítógépes platformjaként harmadik életterünkké válik.

2017. január 04. 13:55
Carol Reiley
Popular Science

„Legtöbben külső szemlélőként találkoznak először önvezető autóval. Ezért akarjuk, hogy kommunikáljon a gyalogosokkal. Tetőre szerelt LED-del, képernyővel vagy járdára vetített lézerrel szavakat vagy emojikat használva tenné. Kék fényt használna, ha önvezető módra vált. Még a színvakok is látják a kéket.

Belsejét mesterséges intelligencia működtetné, mélytanulással. El akartuk kerülni speciális dolgok nehezen kódolható azonosítását és a szintén végtelen „ha, akkor, más” állításokat. Az úton előforduló véletlenek kódolása sem praktikus. A „mélyvezetés” viszont képes tárgyakat, szándékokat felismerni, egy halom adatot feldolgozni. Térképkészítéstől a radar-, lidar- és szenzoradatok összekombinálásáig mindenre használjuk. Példaalapú tanulással gördülékenyebb, természetesebb a vezetés.

Plusz kb. napi két óra ingázást is nyerünk, ha a kocsi magát vezeti. A következő approbbanást az önvezető autó indítja el. Számítógépes platformként harmadik életterünkké válik. Sokkal több annál, hogy A pontból B pontba jussunk, mert közben van egy csomó infotainment lehetőségünk. Mintha az okostelefonunk belsejében ülnénk.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2017. január 14. 10:02
Hogy vágyom már erre. Az persze tény, hogy időelcseszés napi két órát vezetni, amikor az autóban ülve a mandin is oszthatnám az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik