Androidos érintőképernyő Chryslerekben

2017. január 03. 08:30

Autók szórakoztatórendszerének egyik komoly problémája a nehézkes használat. Az Android integrálásával közelebb kerülünk a felhasználóbarát szempontok megvalósulásához.

2017. január 03. 08:30

A Google és a Fiat Chrysler (FCA) Androidra épülő új autós szórakoztatórendszeren (infotainment) dolgozik. A projekt lényege, hogy az FCA UConnectjét összekapcsolják az Android 7.0 Nougattal. Megmarad az autógyártó felhasználói felülete, miközben egy sor app (Google Assistant, Google Maps, Pandora, Spotify stb.) integrálódik a rendszerbe.

A partnerség keretében a Chrysler 100 Pacifica minikamionját a Google autonóm vezetőhardverével és szoftverével szerelik fel.

A Google az Androidot az autók összes felhasználói felületébe szándékszik integrálni, a hőmérséklet-szabályozástól a gyorsulásmérőig. A nyílt forrású rendszert a gyártó saját ízlése szerint alakíthatja. Ez azért fontos, mert sokak szerint az infotainment felhasználói felület az autómárka kiterjesztése.

Ha az autógyártók időt és pénzt takaríthatnak meg szórakoztató rendszerük Androidra, különösen a már létező androidos alkalmazás-ökoszisztémára építésével, a platform nagyon sikeres lehet, az Audi virtuális pilótafülkéjével és a BlackBerry QNX-ével versenghet.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a legtöbb jármű beépített szórakoztató rendszerét nagyon körülményes használni, úgyhogy az Android integrálása komoly előrelépést hozhat.

A bemutató időpontjáról egyelőre semmit sem lehet tudni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik