Miért a robotok összekapcsolása lesz 2017 legfontosabb techtrendje?

2016. december 30. 09:00

A robotok és mesterséges intelligenciák internete, valamint a kiterjesztett valóság a különféle platformokon működő személyi digitális segítők sikerének garanciája.

2016. december 30. 09:00
Tom Garner
KurzweilAI.net

„Ha a jövőt akarjuk előrejelezni, meg kell találni az odavezető múltbeli eseménysort, úgyhogy a jövő évi techtrendek hajtóerőihez át kell tekinteni 2016 nagyobb mozgásait. És azok arra utalnak, hogy 2017-et a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) következő fázisa, a mesterséges intelligencia fejlődő internete, és a felhasználót különféle eszközökön követő személyi digitális asszisztensek formálják.

Mesterséges intelligenciában és gépi tanulásban a dolgok internete (IoT) által dominált komoly kereskedelmi alkalmazásokban hasznosuló áttörésekre számíthatunk. 2017 lehet az év, amikor autót vezetve, 5 mérföldről szólunk az otthoni kávéfőzőnek, hogy készüljön, mindjárt hazaérünk.

Az összekapcsoltságnak ez a szintje a felhőrobotikával éri el a mesterséges intelligencia világát. A rendszerek lehetővé teszik robotok változatos feladatokra történő optimalizálását. Önmagukban dolgoznak speciális munkáikon, de a megoldást megosztják egymás között. A számítási felhőt használják rá, mert más robotok vagy intelligens rendszerek szintén arra a hálózatra kapcsolódnak. Egyik robot megtanít valamit a másiknak, az dolgozik rajta, majd továbbítja. Így pedig a tanulási potenciál és a gépek összekapcsoltsága is masszívan növekszik.

Mindezek a trendek intelligens személyi asszisztensekben, lényegében emberemuláló adat-csomópontokban jutnak közös nevezőre. Adataink gyűjtéséhez és értelmezéséhez az MI, a környező összes dolog működtetéséhez az IoT, a mobil világbeli jelenléthez az AR eredményeit használják fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik