MI: ezt a 3 trendet figyeljük 2017-ben

2016. december 25. 09:30

2017-ben egyre fontosabb lesz, gonoszkodik is, valamint mind több társadalmi és morális kérdést vet fel a mesterséges intelligencia.

2016. december 25. 09:30

Nemzetközi szakértők szerint 2017-ben a mesterségesintelligencia-kutatás három főbb területén számíthatunk komoly fejlődésre.

Marie desJardins (Maryland Egyetem) a gépi tanulásban és az ismeretalapú modellező módszerekben vár komoly előrelépést.

Vince Conitzer (Duke Egyetem) szerint speciális technológiák fejlesztése és egyik-másik bukása miatt nő MI társadalmi vonatkozásaival kapcsolatos érdeklődés és aggodalom.

Fabio Cardenas (Sundown AI) úgy látja, hogy egyes esetekben tényleg gonosz lesz az MI: csalást eredményező rendszerhacker programok, előrejelző funkciók megtrükközése, részrehajló döntéshozás stb.

Roman Yampolskiy (Louisville Egyetem) az egyre gyakoribb MI-hibákra és a hibák növekvő jelentőségére figyelmeztet.

„A hagyományos MI-közösség nagyobb figyelmet fordít a társadalmi és morális következményekre” – prognosztizál Conitzer.

Toby Walsh (Új Dél-Wales Egyetem) vezető nélküli autó okozta halálesetek felhívják a figyelmet az MI szabályozásának szükségszerűségére.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik