Ingatlanvásárlás drónnal

2016. december 23. 10:00

Mentés, csomagkézbesítés és tengeri kutatások után az ingatlanüzletben is megjelennek a drónok.

2016. december 23. 10:00

Fényképeket 3D modellé alakító szoftverekkel és drónokkal megváltozik házak modellezése. Külsős felvételeket kvadrokopterek készítenek, és a képeket a 3D tervek alapján ki is nyomtatják.

Az egészet persze nem leendő lakástulajdonos kedvtelésére, hanem az ingatlanüzlet fellendítésére találták ki, hogy a potenciális vásárló fényképek mellett fizikai, nyomtatott modellt is lásson. Az amerikai Parrot techcég valamivel kevesebb mint 900 dollárért kínálja dróncsomagját a képeket nyomtatásra kész modellé alakító Pix4D szoftver egyéves licencével.

A drón maximum 25 percig tartózkodik a légtérben, full HD videókat vagy 14 megapixeles fotókat készít az épület szerkezetéről és az ingatlan közvetlen környezetéről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. december 24. 01:01
Legalább a gyerek tud mire csúzlizni.
ÁrPi
2016. december 23. 13:47
Alighanem akad majd/már ingatlanos-vállalkozás valahol ahol igen, "beszkennelik" , FaceBook, FourSquare etc.etc. közösségimédiatechnikákat is használva profilozzák.
békalepcse
2016. december 23. 13:09
Egy ingatlan vásárlásánál elsősorban a környék lehetőségeit nézi az ember, meg a szomszédokat... Azokat is beszkennelik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik