Hogyan irányítsunk pusztán gondolatokkal robotkart?

2016. december 16. 14:30

Elég arra gondolni, hogy a robotkar megfog egy tárgyat, és meg is fogja. Az új interfész használata fájdalommentes, nem kell hozzá semmiféle agyi implantátum.

2016. december 16. 14:30

A Minnesota Egyetem kutatói hatalmas lépést tettek az ember-gép interakcióban. Az emberi testbe semmiféle beavatkozást nem igénylő technikájukkal – először a világon – pusztán gondolatokkal, agyi beültetés nélkül irányítható egy robotkar. A kar komplex 3D környezetben fog meg tárgyakat.

Az újítás sokat segíthet lebénult vagy neurodegeneratív betegségekben szenvedő személyeken. Az elektroenkefalográfiát (EEG) használó agy-számítógép interfész 64 elektródával felszerelt EEG-sapkával felveszi az agy elektromos aktivitását. A számítógép fejlett gépi tanulás és jelfeldolgozó technikákkal cselekedetekké alakítja át a „gondolatokat.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik