Vak személyt szállított a Google önvezető autója

2016. december 15. 11:30

Mérföldkő lehet az önvezető autók történetében, hogy a Google járműve mindenféle emberi beavatkozás nélkül sikeresen szállította a vak Steve Mahont.

2016. december 15. 11:30

A Google december 13-án, kedden jelentette be, hogy önvezető autója a texasi Austinban sikeresen szállított kíséret nélküli vak személyt. Oly sok teszt, több mint kétmillió közutakon megtett mérföld után az esemény mérföldkő lehet a technológia történetében.

A jármű vak személy általi történő használatát hat hónapig elemezték, értékelték ki, készítették elő. Tartalék-számítógéppel, többféle irányítórendszerrel szerelték fel, értelemszerűen mindennel arra törekedve, hogy semmiféle emberi beavatkozásra ne legyen szükség.

Steve Mahon tesztalany bizakodik, hogy az autonóm járművek segítenek a látáskárosultak mainál függetlenebb életvitelében.

Costa Samaras, a Carnegie Mellon Egyetem (CMU) automatizáció szakértője szerint a teszt azt sugallja, hogy a Google teljesen megbízik az autó hiba nélküli számítógépes vezérlésében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik