Mi lesz, ha emberek helyett botok írnak kódokat?

2016. december 12. 14:00

A közeljövő kódolása már nem webfejlesztésről, hanem mesterséges intelligenciáról, VR-ről, AR-ről, gépi tanulásról és látásról szól.

2016. december 12. 14:00

„Újabb masszív paradigmaváltás, az MI-alapú kódgenerálás felé tart a szoftverfejlesztés. Mire eljutunk odáig, a webfejlesztés hivatalosan halottnak lesz nyilvánítva, és döbbenetes, hogy a munkaerő mennyire nincs felkészülve a váltásra.

A WordPress, a nyílt forrású kódolás, a mindenre van egy alkalmazásprogramozói felület, SaaS (szoftver, mint szolgáltatás) és egyéb keretek vezettek el eddig.

Cégek már ma is nyújtanak szolgáltatásokat, amelyek révén fejlesztéssel egyébként nem foglalkozó személyek egyetlen sor kód megírása nélkül, a semmiből hoznak össze webappokat. Mások gépi tanulást használnak. Méretezési, személyre szabási problémák persze adódnak, de egyre kisebb lesz a jelentőségük.

Ettől persze még nem fejleszthet bárki bármit, de minden nyílt forrású csomagot használó ezer fejlesztőre jut egy, aki megcsinálja a csomagot. Mérnökből és nem barkácsolóból kellene több, hogy jobban megértsék a jövő legfontosabb területeit: MI, VR, AR, gépi tanulás, számítógépes látás.

A web és a mobil betelt, a probléma megoldódott. Minden appötletünkre a piacon van már három hasonló, négyet pedig meg is csináltak, de nem lett belőlük semmi. A modern webfejlesztők eszközkészletén túlmutató keményebb problémákat kell megoldani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik