Innovációkkal a budapesti olimpiáért

2016. december 08. 11:30

A kiválasztott digitális ötletek forradalmasítják a közönségélményt, új célcsoportokat szólítanak meg és a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe.

2016. december 08. 11:30

Akár az olimpia kulisszái mögé is beleshetünk majd, vagy egy új Budapest nyílhat meg előttünk kiterjesztett valóságon keresztül a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázatának újító fejlesztéseivel. A Design Terminál szakmai partnerségével megvalósuló programra nyolc csapatot választottak ki.

A Digitális Ötletpályázat célja, hogy Budapestet hozzásegítse a 2024-es Olimpia és Paralimpia megrendezéséhez. A kiválasztott ötletek között van a RawView, mely segítségével a stadionok bármely pontjáról élvezhetjük a közvetítéseket, az Olympic Backstage Media szórakoztató-ismeretterjesztő rendszer, mely az olimpia kulisszái mögé is betekintést enged. Az AR City csapata pedig a mesterséges intelligenciát hívja segítségül Budapest új arcának bemutatására, a szurkolók bevonására és a turisták tájékoztatására.

A kiválasztott digitális ötletek forradalmasítják a közönségélményt, új célcsoportokat szólítanak meg és a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe. A Budapest 2024 és szakmai partnere, a Design Terminál, ösztöndíjat, közösségi irodai elhelyezést és intenzív szakmai mentorálást biztosít a programban részt vevők számára. A legjobb innovációk amellett, hogy bekerülhetnek Budapest 2024-es olimpiai pályázatába, a program végén díjazásban is részesülnek.

A programra kiválasztott csapatok

Smart Stadiums 2024 || Kiss Róbert -mérnök, projektmenedzser, Fekete Gábor - IT fejlesztő, Abai Róbert - termékfejlesztő
Céljuk az intelligens stadion megvalósítása: okos eszközökön keresztül sok ezer látogatót kezelő, mindenki számára kényelmes infrastruktúra létrehozása és kialakítása.

#FanZone || dr. Szalai Csaba - projektmenedzser, jogász, Horváth László - értékesítési menedzser
Az olimpián résztvevő sportrajongók élményét egy egyedi digitális és multifunkcionális platformmal fejlesztik.

AR City || Kuzma Orsi - marketing, Etentuk Udeme - szoftverfejlesztő, ötletgazda
Az épített városi környezet elemeit (kirakat, falfelületek, utcaszakasz, kávézó beltere, stb) kiterjesztett valóság eszközeivel teszik okoseszközre is beolvashatóvá, melynek köszönhetően információk jelennek meg az adott felületekről. Terveik szerint szeretnék, ha az egész város beolvashatóvá válna, melyre mesterséges intelligencia lesz a segítségükre.

Olympic Backstage Media || Pásztor Péter, Lavro Ferenc, Farkas György
Ismeretterjesztő, szórakoztató rendszert terveznek kiépíteni, amely az olimpia kulisszatitkaira világít rá.

Tiple || Pető Ferenc-projektmenedzser, szoftverfejlesztő, Daniel- szoftverfejlesztő, Henrik - vezető szoftverfejlesztő, Richárd - kommunikáció, marketing
A csapat bebizonyítja, hogy a pénz nélküli sportfogadás is lehet izgalmas. Céljuk, hogy felkavarják a sportfogadási piac állóvizét és olyan közösségi platformot biztosítsanak, amit barátainkkal, kollégáinkkal használhatunk ki.

Rawview || Ivancsics Bence - projektmenedzser, Petrányi Viktória - PR
Streaming megoldást fejlesztő csapat, akik szeretnék, hogy a néző minél több részletet láthasson az olimpiai játékokból. A RawView egy 360 fokos streaming megoldás az okostelefonon, amely belátja a stadiont saroktól sarokig.

C.A.S. || Jobbágy László - fejlesztő
Megoldást nyújtanak arra, hogy a jelenlegi közvetítéseket, videós anyagokat és statisztikákat eltárolják és újfajta módon adják azokat vissza. A tradicionális TV-vel és streammel ellentétben, ahol egy szerkesztő mondja meg, hogy mit láthat a néző, kiterjesztett valóság eszközeivel támogatva, minél több információt nyernek ki a képből.

Budapest4real || Lavro Ferenc, Lavro-Gazdag Olga
A mobileszközökre tervezett applikáció célja, hogy nem csak az idelátogatóknak, hanem az utazást tervezőknek is hatékonyan és mélységeiben bemutassa Budapestet. A Budapest4real egy mobilon elérhető személyre szabott idegenvezetőként mutatja be a várost és az olimpiát.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. december 10. 10:14
"Innovációkkal a budapesti olimpiáért" Ebből kijöhet valami érdekes.
gabor7th
2016. december 10. 10:14
Az olimpia szervezésébe pár ország ha nem is belerokkant, de komoly érvágást szenvedett. Remélem nagyon pontosan kiszámítottak mindent, hogy nálunk ne legyen ilyen baj.
Potymog
2016. december 10. 10:14
Már az úszó VB is annyiba kerül, amennyibe nem lenne szabad! Ráadásul ennek az országnak sem a metró felújítására nem futja, sem normális kórházi ellátásra! HOGYAN AKAR AKKOR OLIMPIÁT RENDEZNI???
liberálzöld.
2016. december 10. 10:14
Én is ebben bízol. Bár nem tudom, hogy miért. A vizes vb az élő példa. Amikor Orbán a várható haszonról beszélt, a hivatalos ígéretek arról szóltak, hogy az uszoda 8 milliárdba kerül majd, mindennel együtt a világbajnokság rendezési költségeire 25 milliárd forint mondott be a szervező cég társelnökeként Gyárfás Tamás. Most - azzal a plusz 7 milliárddal együtt, amit a kormány tolt oda még váratlanul a múlt héten az úszó világbajnokság rendezésére - az eredetileg ígért 25 milliárd helyett százmilliárd körül járnak a költségek. A nyolcmilliárdosra ígért uszoda valójában már 38 milliárdos, de mindefélével együtt 47 milliárd, hasznot pedig Orbán Viktor barátjának hoz, ugyanis Garancsi István cége, a Market építi. "Remélem nagyon pontosan kiszámítottak mindent, hogy nálunk ne legyen ilyen baj."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik