MI meséli el World és PowerPoint képek tartalmát vak felhasználóknak

2016. december 05. 11:30

2017-ben újabb funkciókkal bővül az Office: mesterséges intelligencia meséli el vakoknak és gyengénlátóknak Word vagy PowerPoint képek tartalmát.

2016. december 05. 11:30

Lassan, de biztosan fejlődnek az általános helyzetekre kidolgozott mesterségesintelligencia-technikák, például a digitális asszisztensek, amelyek közül jelenleg a fogyatékkal élőket támogatók hatása a legnagyobb. Ilyen a Microsoft Word és PowerPoint alkalmazásokban hamarosan bemutatkozó asszisztens is. MI-algoritmusa képeket javasol vak felhasználóknak, tartalmukat audioanyaggá konvertálva mutatja be nekik.

Fejlesztéséhez mélytanulás-módszerekkel gyakoroltatott ideghálókat használtak. A tanulással képek tartalmának jobb megértését és leírását (alt-text) célozták meg.

A Facebook áprilisban jelentett be hasonló képmagyarázó funkciót, de rajtuk kívül is sok techcég használ MI-megoldásokat képek és videók elemzéséhez, hogy vakok és gyengénlátók hangformában hozzáférjenek a szükséges vizuális információkhoz.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Behemoth
2016. december 07. 16:52
Ugyanmár, egy normális helyesírás-ellenōrzōt sem tudnak összehozni...
o _ A
2016. december 05. 20:03
Vajon mi fogja felváltani a "jelöld meg az összes képet, amin házszám/épület van" féle szűrőket, mikor ezek a technológiák szélesebb körben elterjednek? Belegondolni sem merek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik