Európa áll az élen MI-ben és gépi tanulásban

2016. december 02. 14:30

Egyre több Európában a techalapú üzlet és felvásárlás, amelyeket főként az úgynevezett „mély technológiák”, mesterséges intelligencia, gépi tanulás, VR, AR stb. sikere mozgat.

2016. december 02. 14:30

Európa vagy az USA előtt jár, vagy egy szinten van vele mesterséges intelligenciában, gépi tanulásban és más technológiákban – derül ki a Dealroom.co adatain alapuló The State of European Tech beszámolóból.

Európa 2015 eleje óta 2,3, idén közel 1milliárd dollárt fektetett mély technológiákba. 2011 óta az Egyesült Királyság az összes többi európai országnál többet, 1,3 milliárd dollárt invesztált ezekbe a területekbe, míg Berlin az MI, a virtuális és a kiterjesztettvalóság-fejlesztések európai csomópontja.

„Európa erős MI-cégei új vállalkozógenerációt ösztönöztek, és az alapítók most saját gépi intelligencia, számítógépes látás és más mélytech startupjaikat építik. Rájöttek, hogy egy csomó tehetség van itt hozzá, és az ökoszisztéma is megérett a mélytech-forradalomra” – nyilatkozta Siraj Khaliq a londoni techbefektető Atomico partnere.

Nem véletlen, hogy amerikai cégek egyre több európai lerakatot hoznak létre: az Alphabet Svájcban és Londonban, az Apple Franciaországban, Németországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban alapított csomópontokat stb.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik