2 kilométerről is hatástalanítja a célpontot a dróngyilkos fegyver

2016. november 30. 11:30

Eddig csak túl közelről lehetett drónokat hatástalanítani. Egy ausztrál cég által fejlesztett fegyverrel viszont már 2 kilométerről is földreszállásra vagy visszatérésre kényszeríthetők.

2016. november 30. 11:30

Sok dróngyilkos rendszert fejlesztettek már, és általában viszonylag közel kell lenniük a célhoz. Képzeljük el az ezzel járó veszélyt, például, ha az ember nélküli légi jármű robbanóanyagot szállít. Úgy tűnik, az ausztrál DroneShield rátalált a megoldásra: DroneGun-juk közel 2 kilométerről hatástalanítja a drón által kiadott jeleket, köztük a GPS-helymeghatározást is.

Akárcsak a hasonló rendszerek zöme, a könnyűnek nem nevezhető, közel 6 kiló DroneGun megsemmisítés helyett földreszállásra vagy az indulási pontra történő visszatérésre kényszeríti a céldrónt. Jó hír a biztonsági személyzetnek, hogy semmiféle külön technikai képzés nem kell hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:10
Roppant piacképes termék lesz, az már biztos. Például Pakisztánban, Afganisztánban tengernyi potenciális vevő van. Az amcsik kezdhetik újragondolni a játékszerüket...
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:09
Erre idéznél valami forrást? Mert nekem teljesen új a hír. Amúgy egy jobb bécsi üzletben pár száz euróért olyan drónt veszek, hogy a legközelebbi kupiból elhozza a legjobb kurvát, útközben HIV tesztet csinál rajta, megfürdeti, kikezeli a tripperből, ha megdugtam visszaviszi és keres 5 tanút akik elmesélik a páromnak, hogy én az eset idején épp dolgoztam. A gyerekjátékok közt is van olyan, ami tökéletesen alkalmas lenne arra, amiről írtál.
Strassnoff Ignác
2017. március 10. 02:09
Évtizedekkel ezelőtt létezett már technika, ami olyan rádiómágneses csapást volt képes mérni, ami a támadás által érintett területen lényegében mindent kinyírt, ami elektromossággal működött. Mosógéptől a számítógépig. Többek közt ezért volt sok szovjet katonai rádiótechnikának vastag acél burkolata és volt dögnehéz. Olyan cuccot én is láttam Ivánéktól, ami némi hangeffekttel lereagálta, hogy belekúrt a villám az antennájába és működött tovább. :))) Én csodálkozok, hogy csak most jöttek elő valami drónt hatástalanító találmánnyal. Nem egy nagy kihívás ilyet alkotni. Igazi poén majd az lesz, amikor valami ügyes kezű fickó megoldja, hogy a drónt nem egyszerűen kiütik, hanem átveszik az irányítást felette. Aztán esetleg annak a seggét lövi szét, aki felküldte...
avmanster
2017. január 13. 23:35
orosz katonai drónt ilyennel nem lehet hatástalanítani. csak gyári kommersz kereskedelemben kapható ismert drón típusokra jó. a cikk egyébként már a digit.mandiner szokásoknak megfelelően minőségen aluli. "DroneGun-juk közel 2 kilométerről hatástalanítja a drón által kiadott jeleket, köztük a GPS-helymeghatározást is." roppant különös lehet egy drón, ami GPS jeleket ad ki magából. ............................................________ ....................................,.-'"...................``~., .............................,.-"..................................."-., .........................,/...............................................":, .....................,?......................................................, .................../...........................................................,} ................./......................................................,:`^`..} .............../...................................................,:"........./ ..............?.....__.........................................:`.........../ ............./__.(....."~-,_..............................,:`........../ .........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/ ..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....} ...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../ ...,,,___.`~,......"~.,....................`.....}............../ ............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-" ............/.`~,......`-...................................../ .............`~.*-,.....................................|,./.....,__ ,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-, .....`=~-,__......`,................................. ...................`=~-,,.,............................... ................................`:,,...........................`..............__ .....................................`=-,...................,%`>--==`` ........................................_..........._,-%.......` ...................................,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik