Gondolkodom, tehát…?

2016. november 28. 11:30

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) jubileumi, tizedik alkalommal rendezi meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát. Az idei konferencia tárgya a robotika és a mesterséges intelligencia.

2016. november 28. 11:30

November 29-én, kedden 10 és 17 óra között a Danubius Hotel Gellértben rendezi az NJSZT tizedik, jubileumi Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferenciáját. A konferencia címe – Gondolkodom, tehát…?) – utalás az idei főtémára: gépi intelligenciára, robotikára, közös jövőnkre.

Az infokommunikációs technológiák fejlődésének megállíthatatlan gyorsulása közepette ma még aktuálisabb a kérdés: hogyan és mit kell tennünk, hogy a fejlődés eredményeit élvezhessük? De az legalább olyan fontos, hogy tudjuk, mire kell vigyáznunk annak érdekében, hogy továbbra se kelljen tartanunk a munkánkat elvevő robotoktól, mesterséges intelligenciáktól, hanem a munkáik gyümölcsét élvezhessük.

Az előadások olyan egyre aktuálisabb témákat érintenek, mint az önvezető autók világa, a robotika használata az egészségügyben, vagy Watson, az IBM híres mesterséges intelligenciájának működése.

Az NJSZT szakemberei és felkért előadói, egyetemi intézetek és az iparág neves képviselői tartanak előadásokat. Bőgel György (CEU), Csepeli György (ELTE TáTK), Istenes Zoltán (ELTE IK), Charaf Hassan (BME-AUT), Haidegger Tamás (Óbudai Egyetem), Takács Árpád (AImotive), Zsedrovits Tamás (PPKE), Paplógó Zoltán (ABB Kft.), Sepp Norbert (IBM Magyarország).

A rendezvényen átadják az NJSZT éves díjait, valamint az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila díjat is.

A részletes program itt olvasható.

Az online regisztráció lezárult, a rendezvény teltházas, viszont online követhető élőben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik