Ezzel a pánttal a Csillagok háborújában érezhetjük magunkat

2016. november 29. 14:30

A magunkon viselhető technológiák a közeljövő hétköznapjainak fontos részévé válnak. Most például a Csillagok háborúja inspirált fejlesztőket egy szórakoztató kütyü kivitelezésére.

2016. november 29. 14:30

Újabb szórakoztató kütyüvel bővült a magunkon viselhető, hordozható számítási eszközök köre.

Az If This Then That-tel (IFTTT, „ha ez, akko az”) összeállt, egyébként hálózatra és hálózatba kapcsolt (fizikai) játékokkal foglalkozó Sphero Csillagok háborúja inspirálta mozgáskövető Erőpántjáról van szó, ami sokkal többre képes pici droidok vezérlésénél.

Az egyébként kifejezetten praktikus alkalmazás IFTTT lehetővé teszi különféle webes és mobilszolgáltatások feltételes logika mentén, minialkalmazásokkal (appletekkel) történő összekapcsolását. Például tweetelés közben egyes hashtag-ekkel küldhetünk e-mailt, Instagram-képeket Twitterre, vagy valaki betag-gel minket a Facebookon, és a fénykép automatikusan hozzáadódik felhőalapú fotóarchívumunkhoz. Nagyon sok dolgot automatizálhatunk vele.

Most már az Erőpánttal is hasonlók indíthatók el, némi erőkifejtés kell csak hozzá. A Sphero ki is posztolt néhány alapötletet az IFTTT Star Wars Force Band oldalára. Az Engadget szerint akár otthonunkat is irányíthatjuk vele.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik