Videojáték lesz az életed

2016. november 22. 14:30

Játék és élet úgy mosódik össze 2021-re, mint amilyen mértékben a zene meghatározza 2016-os napjainkat.

2016. november 22. 14:30
Andrew Wilson - Electronic Arts
The Verge

„A játékvilág legnagyobb változása az lesz, hogy a mai tapintatos háttérélményből 2021-re mindent átható tapintatlan élménnyé alakul át.

15 éves koromban, ha zenét akartam hallgatni, volt pár választásom: hallgathattam egész éjjel a rádiót, hátha felcsendül, amire vártam. Elmehettem a lemezboltba, vehettem kazettát, amit otthon hallgathattam. Tudatos döntést hoztam. De korábban még ennyi választási lehetőség sem volt, el lehetett menni hangversenyre, és kész. Ma az összes eszközön lehet zenét hallgatni, a Spotify és hasonló szolgáltatások az én ízlésemre szabják a kínálatot. Már nem kell tudatosan döntenem valamilyen erőfeszítésről, mert felkeléstől lefekvésig életem minden aspektusát körülveszi a zene.

Ma sokkal többen, sokkal több platformon és sokkal több helyről játszanak, mint valaha. Konzolok, PC-k és mobiltelefonok mellett megjelent a streaming, a kiterjesztett és a virtuális valóság is. 2021-ben a streamek valósidőben hozzák el az összes eszközre a játékokat, amelyek olyan mértékben töltik ki az életünket, mint ma a zene. Reggeltől estig, tegyek bármit is, diszkréten vagy indiszkréten, hatással lesz játékos-életemre. Az internetes hűtőszekrényben lévő tojások száma összefügg a Simsekkel, a Teslával megtett távolság kihat a Need for Speedre, és hasonlók. Játék és élet egybemosódik.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. december 27. 10:58
Aha. Sehogy.
kaltran
2016. december 27. 10:58
Kisbarátom, a zene egészen más korban töltötte ki az életünket: 1967-68-ban és a Beatles korszakkal lehetne fémjelezni. Kb. 1980-tól (a punktól és a diszkótól kezdve) egyre inkább selejt ipari termék a zene, melynek nagyon örül a társadalom túlnyomó többségében botfülű rétege, mert szinte bármire lehet bólogatni és bégetni. Ami kb. 2000-től folyik, az nagyfokú zenei környezetszennyezés. Úgyhogy ha ez töltötte ki a életed, az ciki. Nem feltételenül a megszerezhetőség és hozzáférhetőség foka dönti ezt el, sőt, egy átkosban vadászott lemez, ami manapság semmi perc alatt letölthető: több hónapra jóérzésű izgalommal töltött el, mire megszerezhetővé vált, s ha megvolt végre, az maga volt az égi csoda. Ami a cyber világot illeti, nekem csak Ray Bradbury jut eszembe ilyen esetben mindenkor széles vigyorral, mikor is a delikvens kivégezte a televízióját, lelőtte a lábtörlőjét mert visszapofázott, s végül csokoládéfagylaltot töltött a hordozható faxába, mert állandóan berregett és üzeneteket küldözgetett. - Kuss legyen! - gondolta bele a szép új világba főhősünk. (akkor még voltak vizionált hősök) Bízok benne, hogy ebbe a csodálattal magasztalt elektronizált sperthakni világba is bele fog egyszer könyökölni egy adekvát Trump (Hála Istennek.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik