A Pokemon Go a kémek legújabb ellensége

2016. november 23. 08:30

A Pokemon Go nem annyira ártatlan játék, mint amilyennek tűnik. Kémeket buktathat le, ha meggondolatlanul használják.

2016. november 23. 08:30

A kanadai Kommunikációbiztonsági Szervezet (CSE), az ország elektronikus kémügynöksége és az amerikai NSA a Pokemon Go veszélyeire figyelmeztette alkalmazottait. A CSE többlépéses irányelveket dolgozott ki a rendkívül népszerű kiterjesztettvalóság-játék használatára.

A veszély forrása, hogy a felhasználó valódi helyszíneken jelentkezik be, amelyekből napi rutintevékenységeiről, életviteléről gyűjthetők információk. GPS- és kamerahasználat alapján pokemonozó hírszerzők simán nyomon követhetők. Például reggeli kutyasétáltatás közben, munkahelyre menet stb. becsekkolunk egy Poke-stopnál, másnap szintén így teszünk, és így tovább.

A CSE kamu Google-fiók, online tevékenységünkhöz nem köthető álnév használatát javasolja, igazi nevünket és életrajzi adatainkat sehol ne adjuk meg, zárt/műveleti területeken pedig egyáltalán ne vadásszunk pokemonokra. Az ügynökség kihangsúlyozta: sokmilliárd dolláros új székhelyén egyetlen Poke-stop sincs.

A Pokemon Go egyébként csak a kezdet. Sikere kiterjesztettvalóság-játékok és játékkarakterekre vadászó kanadai hírszerzők sokaságát vetíti előre.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. november 24. 23:33
"A Pokemon Go nem annyira ártatlan játék, mint amilyennek tűnik. Kémeket buktathat le, ha meggondolatlanul használják." Mert a kémek már csak ilyenek. Telefont sem használnak, ha az csak egy kis mértékben is kockázatos, nem ilyen hülye játékot, amit mások sem használnak. Nem is tudnának az emberek erről a játékról, ha a Mandiner nem reklámozná már hónapok óta. De hiába erőlködnek, nem tudnak kedvet csinálni hozzá.
recipeferum
2016. november 23. 22:47
"Ki hozta létre egyáltalán ezt a játékot, orosz hekkerek??" Putyin sk.
jklm
2016. november 23. 22:12
"A kanadai Kommunikációbiztonsági Szervezet (CSE), az ország elektronikus kémügynöksége és az amerikai NSA a Pokemon Go veszélyeire figyelmeztette alkalmazottait." Ki hozta létre egyáltalán ezt a játékot, orosz hekkerek??
Ujjlenyomat
2016. november 23. 12:12
Vagy kinaiak? Vagy amik? Az biztos hogy jóval több, mint agyhalott idiótáknak való játék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik