Flora Robotica

2016. november 20. 10:00

Európai kutatók különleges hibrideken, növényrobotokon dolgoznak.

2016. november 20. 10:00

Az európai uniós Flora Robotica projekt robotok és növények szimbiotikus kapcsolatán dolgozik, épületelemeket és lakótereket kiegészítő növény-robot közösségek, társadalmak lehetőségeit vizsgálja.

A robotok segítik, irányítják a növényeket, hogy egészségesebbek, robusztusabbak legyenek.

A növényrobotokat valamilyen szinten betaníthatók dolgokra, a felhasználó pedig élő hibridszerkezetekbe integrálhatja őket: padokra, falakra, háztetőre.

A szimbiotikus rendszerben hardvermodulként használt robotok lehetővé teszik a növények természetes növekedésével azonos ütemű mesterséges növekedést: a robotszerelvények pontos beállítása segíti a növények változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képességét, az önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosító homeosztázist, míg a növények a robotok növekedését támogatják, irányítják.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik