A Microsoft nagyon beindult a mesterségesintelligencia-fejlesztésben

2016. november 16. 08:30

A Microsoft összeállt Elon Musk és Peter Thiel OpenAI projektjével, a szoftvergyártó Azure felhőplatformján futtatnak majd nagyszabású MI-kísérleteket. A cég más kezdeményezésekkel is népszerűsíti az Azure-t.

2016. november 16. 08:30

A Microsoft azon van, hogy minél többen fejlesszenek mesterséges intelligenciát, ezért tette nyílt forrásúvá a Skype Fordító és a Cortana kialakításához használt mélytanulás-eszközeit is. Nyitott más techcégek felé, a Google, az Amazon, a Facebook és az IBM mellett a redmondi óriás is alapítótagja a szeptemberben alakult „MI-szövetségnek.”

A kezdeményezésből kimaradt az MI demokratizálását célzó, Elon Musk és Peter Thiel által támogatott OpenAI kutatási projekt. Tegnap viszont bejelentették, hogy összeállnak a Microsofttal és a szoftvergyártó Azure felhőplatformján futtatnak majd nagyléptékű kísérleteket.

Nem ez az első és nem is az egyetlen felhőalapú rendszerekre támaszkodó MI-partnerség, és a Microsoft rengeteg fejlesztést végez azért, hogy az Azure minél többek tetszését elnyerje. Bejelentik az Azure Bot Service-t is, amellyel a cég hatalmas Botkeretében folyó külsős fejlesztéseket gyorsítanák fel.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik