Magyar startupok a nemzetközi siker kapujában

2016. november 15. 14:20

Virtuális valóság és startup-világ a témája a Drukka Progress Bar első rendezvényének szerda délután.

2016. november 15. 14:20
Admin

November 16-án (szerdán) első alkalommal rendez meetupot a Drukka Startup Studio, amelyen két dinamikusan fejlődő területtel, a hazai startup- és VR-ökoszisztémával ismerkedhetnek az érdeklődők.

A rendezvényen a következő témákat járják körül az előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői: mit jelent a „startup factory” modell és milyen konkrét lépéssekkel segíti a startupok indulását? Milyen lehetőségei vannak egy hazai startupnak a nemzetközi terjeszkedésre? Mit keresnek az állami pénzek a startupok elindulásában? Hogyan viszik előbbre a világot a VR-ban jártas fejlesztők?

Szigeti Attila a startup factory modellről, míg a nemzetközi és hazai virtuálisvalóság-kutatás egyik meghatározó szereplője, Takács Barnabás a VR/AR-technológia fejlesztésein keresztül i nemzetközi terjeszkedés lehetőségeiről tart előadást.

A két előadást követően kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelyet Pintér Mónika (Origo Techbázis) moderál, résztvevői: Csillik Timur (CEO, Rendi), Párkányi Orsi (alapító-projektvezető, Join My Wedding), Horváth Dorka (BOOKR Kids) és Rutka Zsófia, aki egy új VR prezentációs startup építését vezeti.

A Drukka Startup Studio 2015-ben csaknem 10 cég indulását támogatta, amelyek közül már 5 kapott ún. seed-befektetést (kb. 50-130 millió forint értékben). Jelenleg 8-10 kezdeti fázisban lévő startupot segítenek. A Drukkát már az ötlet megszületésének pillanatában felkereshetik a tehetségek, ugyanis az a cél, hogy minél több, ún. preseed fázisban lévő vállalkozásnak segítse az elindulását.

A Mika Tivadar Mulatóban (1075 Budapest, Kazinczy u. 47.), szerdán 17 és 18.30 között sorra kerülő rendezvény ingyenes, itt kell jelentkezni rá.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik