Élő e-sport közvetítés a virtuális valóságban

2016. november 14. 11:30

Elektronikus sportesemények élő és átélhető közvetítésére a VR a legjobb médium.

2016. november 14. 11:30
Steve Dent
Engadget

„Az ESL és a Silver.tv összeállt a világ első e-sport élő VR-közvetítésére. November 19-én és 20-án sugározzák az Intel oaklandi Counter-Strike: Global Offensive (GS:GO) és League of Legends tornáját. A közvetítés majdnem minden mobil- és PC-platformon, köztük az Oculus Riften, a HTC Vive-on, a Gear VR-en és máshol is elérhető lesz. A VR a cselekmény középpontjába teszi a nézőt, 360 fokos madártávlattal és a Counter Strike-nál első személy perspektívával.

Valósidőben, játékosra és körre bontva látjuk a statisztikákat, különféle fegyverekkel kivitelezett gyilkolászásokat, mindent, és ez csak VR-környezetben lehetséges.

Korábbi versenyek alapján elmondhatom, hogy a szokásos közvetítéssel összehasonlítva, a cselekményt így könnyű és immerzív követni. Egyértelmű, hogy bármilyen korrekt felbontáshoz tökéletes kapcsolat kell.

A Silver.tv viszonylag új startup, és nem az egyetlen, amely VR-ben közvetít. A TechCrunch megemlíti, hogy nagy e-sport rendezvényekre (Data 2, CS:GO, League of Legends) összpontosítanak. A háromnak kb. 140 millió rajongója van, és a Silver.tv rajtuk keresztül válhat híressé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik