Párduc, a vezető és repülő drón

2016. november 14. 08:30

Szárazföldön és levegőben is működik a Párduc névre hallgató pici drón. Ha a megoldás beválik, az emberszállító nagytestvér is sikeres lehet.

2016. november 14. 08:30

Mi az ideális külső egy robotnak? A repüléssel sok energiát fogyaszt, és a legtöbb kereskedelmi drón eleme csupán 20 percig bírja. Kerekekkel vezetni energia-takarékosabb, viszont a talajra korlátozza a gépet.

Az Advanced Tactics Párduc (Panther) drónja egybekombinálja a kettőt.

Erős szélben, maximum 7 kiló terhet cipelve is képes rá. Fejlesztői szerint ideális csővezetékek felügyeletére, és mivel közel 100 kilométert megtesz a földön, és közben átrepüli a kisebb akadályokat, biztos, hogy elég fürge egyes terepmunkák elvégzésére.

Az Advanced Tactics 2012-ben tesztelte a Párduc első változatát, és november első hetében az előrendelést promótálva videón mutatta be a földön vezető, levegőben repülő új kereskedelmi verziót. Nemcsak az új dróndesign miatt érdekes, hanem a cég izgalmasabb járműve, az embereket szállító méretesebb Black Knight Transformer miatt is. Hasonló kerék- és rotorkonfigurációval, 2014-ben a Transformer potenciális katonai evakuációs járműként szálldogált.

Egyelőre úgy tűnik, a cég a Párducra összpontosít. Ha a pici drón beválik, talán a drón-ihlette nagyobb repülő teherautó is be fog.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik