Kell az általános jövedelem, mert a robotok lenyúlják az összes munkát

2016. november 08. 14:30

A robotika térnyerésével elkerülhetetlen lesz az általános alapjövedelem bevezetése.

2016. november 08. 14:30
Elon Musk
Gizmodo

„Az automatizáció miatt végül szükség lesz általános alapjövedelemre vagy valami hasonlóra. Komoly esély lesz rá. Nem nagyon tudom, mi mást tehetnénk, mert szerintem a robotforradalommal az összes munkánk megszűnik.

Más, komplexebb és izgalmasabb dolgokra lesz időnk, és egész biztos, hogy több szabad időnk marad. Aztán ki kell találnunk, hogyan integrálódjunk abba a világba és jövőbe, amelyben rengeteg a mesterséges intelligencia.

Azt gondolom, hogy végül egyfajta minőségi szimbiózis valósul meg a digitális szuperintelligenciával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avmanster
2016. december 27. 21:36
nem, ez nem ennyire egyszerű. Musk egy mű-Edison, mint még néhány más, szintén dél-afrikai tech entrepreneur. megpróbálja eladni a jövő lehetőségeit, a jelen technikai keretei között. három szóval: bleeding edge enthusiastic nem öncélból használok angol szavakat, de ezekre máig nincs megfelelő fordítás. ha utánaolvasol ezeknek a kifejezéseknek megérted milyen ember Elon Musk. a múlt héten égtek ropogósra Musk elektromos autójának az utasai: https://www.youtube.com/watch?v=UrT5MA_iTXs sokan megfizetik az erőltetett fejlődés árát. de a XX. századdal ellentétben ők legalább önként jelentkező idealisták.
avmanster
2016. december 27. 21:36
mielőtt elélveznél a robotra: http://bit.ly/2ejGJtr ezt természetesen egy kamerával ellátott robottal is meg lehet csinálni... majd ha egyszer ezekből valódi termék lesz.
bölcsbagoly
2016. december 15. 14:00
Ezek elfelejtik, hogy sokat átkozott bürokráciát is a gépiesen gondolkodó és cselekvő emberkéknek (bürokratáknak) köszönhetjük! Ezt akarják gépiesíteni is! Beledöglenének és remélem bele is fognak!
bölcsbagoly
2016. december 15. 13:59
Ezek a hülyék képtelenek felismerni, hogy nem a gép csinálja az embert, hanem fordítva! Beleértve a számítógépet is! Persze, a robot készíthet Pc-t/laptopot is, de a programot az ember készíti hozzá. A lusta, mának élő herék/élősködők álma az alapjövedelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik