A vezető nélküli járműveké Amerika jövője

2016. november 07. 08:30

Rendhagyó módon ünnepli ötödik születésnapját a The Verge: nem hátra, hanem előretekintenek – innovatív vezetőkkel készített interjúsorozatban villantják fel, hogy milyen lesz 5 év múlva a világ. Anthony Foxx közlekedési államtitkárral készült az első.

2016. november 07. 08:30

Anthony Foxx, amerikai közlekedési államtitkár szerint 2021-ben az autonóm járművek ma még nehezen elképzelhető módon határozzák meg az ország mindennapjait. Járművek tulajdonlása helyett egyre gyakoribb lesz a megosztás, teherautóknál bevett lesz a csoportos tevékenység, és jönnek az áruszállító drónok is. A korai 2020-as évek tizenéveseinek már nem lesz szükségük jogosítványra.

Az autonóm járművek szabályozásával kapcsolatban sok a megoldandó probléma, de Foxx bizakodó. Szerinte a biztonság a legfontosabb, és úgy látja, a jövőben teljesen megbízunk vezető nélküli járműveinkben, amelyek elterjedése ugyanolyan jelentőségű lesz, mint a lovakról történő váltás volt. Legfontosabb az önvezető autók bevezetésének körültekintő ütemezése.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. november 07. 12:03
Sok ember halhat meg hackerektől. VAjon akarnak-e majd olyan kocsit venni mint a Tesla, hogy a fékjét lehet hackelni távolról?Én nem vennék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik