Szélessávú és mobilinternet-sebesség Ázsiában

2016. november 04. 11:30

Mind a szélessávú, mind a mobilinternet-sebességben Dél-Korea vezet Ázsiában. Előbbiben az egész világon, mobilinternetben viszont Európa a legjobb.

2016. november 04. 11:30

Hogyan mondjuk koreaiul, hogy gratulálok? Merthogy a szélessávú internet Dél-Koreában sokkal gyorsabb, mint bárhol másutt a világon, de Ázsiában mobilinternetben is mindenkit vernek.

Az Akamai második negyedéves internet-felmérése alapján a szélessávú világsebesség-átlag 6,8, a mobilé 11,1 Mbps. A lépcsőzetes szélessáv-csomagok hátráltatják az otthoni websebességet, míg a szabadabb 3G és 4G sokkal szórakoztatóbbá teszi az okostelefonos netböngészést.

Dél-Koreában 27 Mbps a fixvonalas, 11,1 a mobiltelefonos sebesség. 4G-ben általában Európa a leggyorsabb, és az Egyesült Királyság jár az élen. India viszont az összes ázsiai országnál rosszabbul teljesít a maga 3,6 és 3,3 Mbps-ével.

„A 4G LTE széleskörű elterjedésével a mobilsebesség növekedésére számítunk a következő negyedévekben” – áll a jelentésben.

India pedig olcsóbb és gyorsabb 4G-t szolgáltató új telekom céggel próbálja behozni a tetemes lemaradást.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik