Robotrendőr a senzseni reptéren

2016. november 04. 14:15

Különleges szerkezet, Kína elsőszámú szuperszámítógépével és a számítási felhővel összekapcsolt robot segíti a senzseni reptér rendőreinek munkáját.

2016. november 04. 14:15

Munkába állt AnBot, a Hongkonggal határos senzseni reptér „intelligens biztonsági robotja.” A Tianhe-2 szuperszámítógéphez, azon keresztül felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódó robot őrjáratokat vezényel le, veszélyhelyzeteket ismer fel, több kamerájával és arcfelismerő rendszerével személyeket azonosít.

A felhőszolgáltatással saját kapacitását bőven meghaladó petaszintű feldolgozásra képes, a szuperszámítógépes kapcsolattal pedig jócskán javulnak tanulási képességei, ember-gép interfésze.

A robotika további fejlődését alapvetően meghatározza, hogy a terület milyen mértékben kapcsolódik mesterségesintelligencia-fejlesztésekhez, adattudományhoz és más kurrens IT-területekhez. Nagyteljesítményű számítógép-rendszerek és a robotok mechanikus tevékenységének szimultán fejlesztésével az MI lehetőséget teremt a jelenlegieknél sokkal intelligensebb, tanulásra mindig alkalmas, a nagy adatbázisok inputjait kreatívan integráló robotok fejlesztésére.

Az új senzseni rendőr példája jelzi, hogy Kína felismerte a potenciált, egyre többet fektet a szakterületbe, akárcsak amerikai MI-cégekbe.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik