Pereskedés előtt figyelmezteti a cégeket egy tanulórendszer

2016. október 28. 14:30

Minimum 350 ezer dollár egy per költsége. Egy új mélytanuló rendszer viszont időben figyelmeztet árulkodó tényekre, amelyek ismeretében elkerülhető a bírósági eljárás.

2016. október 28. 14:30

Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben sokkal kevesebb a pereskedés, bírósági eljárás.

Az Intraspexion Inc által fejlesztett mélytanulás-rendszer (deep learning) pont ezzel kecsegtet: még a költséges pereskedés előtt figyelmezteti a céget vagy a kormány ügyvédeit a közelgő kockázatokra.

„Ezek a kockázatok kiderülnek a belső kommunikációból, például az elektronikus levelezésből. Céges jogászok nem veszik észre őket, így inkább ragaszkodnak a bírósági eljáráshoz” – nyilatkozta Nick Brestoff, az Intraspexion ügyvezető igazgatója.

Az első mélytanulás-modellt az alkalmazottak diszkriminációjával kapcsolatos kockázatok észrevételére gyakoroltatták.

„Amire ezen a téren képesek vagyunk, pereskedéshez vezető egyéb esetekhez, szerződésszegéshez, csaláshoz, majd tucatnyi másra is alkalmazható” – magyarázza Brestoff.

A mélytanulás komoly paradigmaváltást okozhat a jog egyelőre behemótnyi perekkel leírható világában. Az ügyészek nem a paragrafusokat, hanem a tényeket fogják jobban ismerni, ráadásul időben is ismerik majd ahhoz, hogy valamit kezdjenek velük, amivel komoly veszteségek előzhetők meg.

Brestoff Preventing Litigation: An Early Warning System (A pereskedés megelőzése: egy korai figyelmeztető rendszer) című könyvében kimutatta, hogy 10 év amerikai pereinek átlagköltsége minimum 350 ezer dollár.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik