Meglepő dolgok derültek ki környezetbarát autókról

2016. október 28. 11:30

Egy MIT-fejlesztésű okos alkalmazás használata során kiderült, hogy egyes elektromos járművek károsabbak a környezetre, mint a hibrid autók.

2016. október 28. 11:30

Egyszerű online alkalmazással kiszámíthatjuk, hogy autónk mennyi szén-lábnyomot hagy maga után, amelyből aztán lemérhető a széndioxid-kibocsátás.

Az MIT-n fejlesztett, régiókra „szabható” Szénszámláló az amerikai piac 125 autójának környezeti, üvegházhatását stb. olyan paraméterekkel vizsgálja, mint a megtett kilométerek száma és a jármű által használt üzemanyag.

Az alkalmazással összehasonlíthatjuk, hogy egyes autók mennyiben tesznek eleget 2030, 2040, sőt, 2050 környezetvédelmi elvárásainak.

A helyenként meglepő számokból kiderül, hogy egyik-másik elektromos autó több széndioxidot bocsát ki, mint a hibrid járművek, és a környezetre legkevésbé ártalmasak egyben a legolcsóbbak is.

Az ingyenes apphoz itt férhetünk hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik