Az állatkísérletek végét jelentheti a „szív egy chipen” technológia

2016. október 26. 14:30

Harvardi tudósok saját működését figyelő chipméretű műszívet állítottak elő bonyolult 3D bionyomtatással. Az új eszközt megalapozó technológia az állatkísérletek alternatívája lehet.

2016. október 26. 14:30

A tüdő, nyelv és belek felépítését és működését másoló printelt szervek után harvardi kutatók saját ritmusát folyamatosan megfigyelő szívet nyomtattak. Az úgynevezett mikrofiziológiai rendszer az állatkísérletek ígéretes alternatívájának tűnik.

A printelt szív a „szervek egy chipen” technológia szélesebb alkalmazásához vezethet. Ezek a szervek speciális betegségek, de betegek saját sejtjeinek tulajdonságait is utánozhatják, és egyben fontos lépést jelentenek az in vitro (élő szervezeten kívüli) szövettervezésben, toxikológiai és drogszűrési kutatásokban.

Az eszköz mikroszkopikus és nagyon gyors kamerákkal gyűjtött adatokon alapuló bonyolult 3D nyomtatási folyamat eredménye.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik