MI: Asteria, az új zsebmobil minden új találmánnyal

2016. október 05. 14:30

Egy igazi mesterségesintelligencia-asszisztensnek rendelkeznie kell a 2013-as A nő című film Samanthájának összes tulajdonságával.

2016. október 05. 14:30
Shobith Makam
The Transhumanist

„A mai digitális világ összes innovatív fejlesztésével és előrelépésével a technológia a teljes spektrumot a fejlődés képzeletbeli terébe költöztette, kényelmesebbé és rugalmasabbá téve humánszférát.

A nagyon várt Valódi Mesterséges Intelligencia koncepció jegyében fejlesztenek új okostelefonokat és operációs rendszereket. A koncepció mindnyájunkat a hogyan érzünk, hogyan beszélünk, hogyan kapcsolódunk és kommunikálunk technomantra felé visz el. Jól megfigyelhető az olyan eszközökön, mint Siri, Cortona vagy Alexa, viszont A nő (Her) film MI-jével összehasonlítva nem ők a mérce. Mégis ezek az MI-k segítenek személyesebben kötődni a készülékekhez.

A mai MI csak álmodozás, mert ez a fajta technológia nem tesz eleget a fejlődésnek. A nőben láthattuk a férfi főszereplő és az intelligens operációs rendszer Samantha szerelmi történetét, vonzalmát, és annak ellenére, hogy Samantha emberi megjelenéssel rendelkező számítógépes rendszer volt, nagyon valódinak éreztük, és emberi érzelmeken, jegyeken keresztül kapcsolódtunk hozzá.

Samantha annyira hasonlított és annyira közel állt az emberi fajhoz, hogy úgy ment, beszélt, érzett, mint mi. A mai technológiai ugrásokban viszont sehol nem látjuk ugyanezt az innovációt és előrelépést, úgyhogy ezen a különleges területen is sürgős fejlesztésekre lenne szükség.

Ide kapcsolódik Nathan Ross és Dan Gailey Asteriája, a mesterségesintelligencia-bottal felszerelt hardvereszköz. Specialitása, hogy keressünk akármit is, segít megtalálni, amit szeretnénk, legyen szó helyről, ételről, külsőről stb. Legfontosabb tulajdonsága, hogy tudja, hogyan érzünk és gondolkozunk. A kézi készülék elsődleges rendeltetése, hogy Samantha összes tulajdonságával rendelkezve váljon a mindennapok részévé. Asteria az egyetlen mód a személyes MI-fejlesztés alapjainak lerakásához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. november 04. 10:25
Nagyon idegesítő már ez a sok MI... Az új sláger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik