Prezi és Ustream konferencia október 6-7-én

2016. október 04. 11:30

Hogyan segítettek data mérnökök a Panama-iratok feltárásában? Mi lesz az ember szerepe abban a világban, ahol egyre több dolgot a mesterséges intelligencia irányít? Valóban boldogabbá tesz-e a technológiai fejlődés? Pár téma és kérdés a Prezi és a Ustream októberi UX és Data (Amuse és Crunch) konferenciájáról, ahová több mint 1000 embert várnak a régióból.

2016. október 04. 11:30
Admin

Október 6-7-én a Millenárison olyan cégek vezető kutatói beszélnek majd a technológia fejlődéséről (és a problémákról, amit ez jelent) mint a Facebook, az Uber, a Microsoft vagy a Legó. A kettős konferencia témája a UX és a data.

A UX, azaz a User Experience kutatás egy viszonylag új tudomány. Abban segít, hogy amikor fejlesztünk egy terméket, megértsük azt a problémát, amit meg akarunk oldani. Sok cég a megérzéseire vagy tapasztalataira építve fejleszt, ahelyett, hogy beszélgetnének velük, hogy megértsék mégis mire van szükségük. Persze kérdezni tudni kell. Ez a UX titka.

Az ezt körbejáró Amuse konferencia olyan gondolkodókat hoz Magyarországra, akik korábban még sosem jártak itt. A 14 előadó közül 13-an külföldiek, akiknek majdnem a fele nő. (Fontos lépés ez a férfiak uralta konferenciák világában.)

Pamela Pavliscak előadásának a címe, „Hogyan tervezzünk olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek?” Korábban a technológia mindig azt ígérte, hogy boldogabbak leszünk tőle. Ma már azonban olyan gyorsan fejlődik, hogy gyakran azt érezzük, mi nem vagyunk elég fejlettek a használatukhoz. Kinek a hibája ez? Hogyan kell olyan terméket létrehozni, hogy valóban szolgáljon minket a technológia?

Giles Colborne azt kutatja, mi lesz a szerepünk abban a világban, ahol egyre több folyamatot a mesterséges intelligencia és robotok irányítanak? Hogyan fér össze az MI és az emberi tapasztalat? Korábban azt vizsgálta, hogy az újításoknak, a technológiának milyen hatása van az életünkre, és mennyire vonja el a figyelmünket a rengeteg újdonság.

Russ Unger pedig arról beszél majd, hogyan lehet egy kreatív csapatot vezetni. Azt mondja, kezdőként rengeteg idióta managerrel dolgozott. Az igazi meglepetés azonban akkor érte, amikor ő is vezető lett, mert rájött, hogy bizony ő is idióta. Elkezdte figyelni magát, hogy értse, mit ront el.

A Crunch konferencia a régió legnagyobb Data konferenciája. Itt 23 előadás lesz, köztük Michael Hungeré, aki arról mesél, milyen változást hoz a big data az újságírásban? Ő volt az, aki segített az újságíróknak feldolgozni az összesen mintegy 11 millió dokumentumból álló Panama iratokat. A világ több politikusának bukásához vezető sztorin 400 újságíró dolgozott. Ehhez azonban előbb fel kellett dolgozni a 2.6 terabájtnyi kikerült információt. Ezen három mérnök dolgozott, egyikük Michael.

Ben Yoskovitz arról beszél, hogyan deríthetjük ki egy startup ötletről, hogy kell-e az embereknek vagy sem? Hogyan segíthet a big data abban, hogy eldöntsük, érdemes-e egyáltalán dolgozni valamin, vagy sem? Tanácsok startuppereknek és wanna be startuppereknek.

Trencsényi Márton, a Facebook mérnöke pedig azokról a titkokról ad elő, hogy hogyan használják ők az adatokat a különböző funkciók fejlesztésékor? Mi alapján dönti el a Facebook, hogy megtart vagy sem egy-egy fejlesztést?

A konferencia előtt workshopok és ingyenes meetupok is lesznek a Prezi és a Ustream irodáiban.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik