Már októberben jöhet a munkahelyi Facebook

2016. szeptember 28. 11:00

Hamarosan hivatalosan is elindul a fizetős munkahelyi Facebook, a Facebook at Work, állítólag az alkalmazottak érzelmeit olvasó mesterséges intelligenciával.

2016. szeptember 28. 11:00
Andrew Dalton
Engadget

„Közel két év fejlesztés után, 450 céggel máris a fedélzeten, októberben hivatalosan is beindulhat a Facebook at Work, a közösségi hálózat aktív felhasználók számára havidíjas céges platformja.

A Facebook egyelőre nem közölte, mennyibe fog pontosan kerülni, többen viszont elmondták, hogy akármekkora cég feliratkozhat rá a közösségi hálózat honlapján. Cégek néhány hónapig próbálgathatják fizetés előtt. A szolgáltatást már 5,25 millióan használják, és a Menlo parki vezetőség bizakodik, hogy biztosabb bevételt generál, mint a központi termék hirdetései.

Teszt közben láttuk, hogy a Facebook at Work ismerős eszközöket használ: hírfolyamot, csoportokat, eseményeket és külön rá fejlesztett Messenger appot. A céges chat kivételével mindegyiket ugyanaz az algoritmus működteti, mint magát a közösségi hálózatot. Érdekes – és potenciálisan disztópikus – csavar, hogy a Facebook állítólag olyan mesterséges intelligenciát alkalmaz az új termékben, amely megállapítja az alkalmazottak érzéseit. Másként fogalmazva, a Facebook at Work meg tudja tanulni, hogy az alkalmazottak mit éreznek céges témákkal kapcsolatban, úgyhogy legyünk észnél, mit mondunk chat-en a főnökről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2016. november 05. 14:22
Munkahelyen nem dolgozni kéne? Csak érdeklődöm..Na persze aki a HR-en veri a faszát egész nap..
George Soros 2.0
2016. október 08. 13:53
Apád is tapsolt mikor a feljelentése után elvitte a szomszédot az ÁVÓ ugye? Apáról fiúra :)))
o _ A
2016. október 08. 13:53
Ha néhány ultrakonzervatívnak fájni fog miatta a segge, akkor már van értelme a projektnek.
abraxas
2016. október 08. 13:53
Fasza lesz! Még jobban lehet ellenőrizni az alkalmazottakat, gondolatrendőrségi szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik