A DARPA teljes ellenőrzés alatt akarja tartani az alacsonyan szálló drónokat

2016. szeptember 23. 14:30

Nagyon precíz drónfigyelő hálózat kialakítását tervezi a DARPA. Skynet? Egyáltalán nem.

2016. szeptember 23. 14:30

Az Egyesült Államok Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége, a DARPA nemrég bejelentett Aerial Dragnet programjához keres innovatív technológiai megoldásokat, hogy tartósan tudjon nagy területen megfigyelni ember nélküli légi rendszereket (UAS), például városok körül 300 méter alatt repülő kvadkoptereket.

Mivel UAS-eszközök terrorista és katonai célokra is kialakíthatók, az amerikai fegyveres erőknek különösen városok környékén lesz komoly kihívás e járművek felderítése, azonosítása.

Az Aerial Dragnet külföldi városi környezetben tevékeny katonai alakulatok védelmére összpontosít, a rendszernek azonban lehetnek amerikai nagyvárosok UAS segítséggel kivitelezett terrortámadások elleni védelmét célzó polgári alkalmazásai is.

A hálózat megfigyelő csomópontokból állna, mindegyik kerületnyi területet fedne le, és talán egy hosszú ideig működőképes UAS-re szerelnék őket. Az épületeket és a köztük lévő tereket szenzorok védenék, a csomópontok pedig még akkor is nyomon követnék az UAS-eket, amikor azok sarkokban vagy tárgyak mögött eltűnnek.

Az Aerial Dragnetet összekapcsolhatják a 15 centis objektumokat 6 ezer méter magasból is látó 1,8 gigapixeles ARGUS-IS videó-megfigyelő platformmal (a világ talán legnagyobb felbontású kamerájával). Az elképzelések szerint a NASA drónforgalom-kezelő rendszerével szintén társíthatják.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik