Észak-Korea véletlenül felfedte teljes internetét, mind a 28 domént

2016. szeptember 22. 08:30

A vékonyka észak-koreai internet minden csak nem szórakoztató honlapok gyűjteménye. Ráadásul a honlapok zöme elérhetetlen.

2016. szeptember 22. 08:30
Jon Fingas
Engadget

„Észak-Korea sok ok miatt nincs online, legyen az az alacsony életszínvonal vagy a világ közvéleménye elől mindent elrejtő kormány. Adjunk azonban még valamit a listához: nem is lehet sok mindent csinálni az észak-koreai interneten. Az ország ugyanis egy rosszul konfigurált szerveren véletlenül kiszivárogtatta doménnév-rendszerét, és az egész világ megtudhatta, hogy mindössze 28 .kp domén létezik. Egy Reddit-felhasználó gyorsan megállapította, hogy a doméneken lévő honlapok nem kifejezetten izgalmas olvasmányok.

Több esetben csak szigorúan funkcionális oldalak Air Koryo jegyvásárlástól kezdve a Korea hangja új állami brosúráig bármiről. A legérdekesebbek a Phenjani Nemzetközi Filmfesztivált, a Nemzeti Egység jóléti csoportot és sportokat mutatnak be. Az egyik, a friend.com.kp akár közösségi hálózat is lehet.

Ne számítsunk könnyű leskelődésre. Több honlaphoz egyszerűen lehetetlen hozzáférni. Talán, mert nem akarják, hogy Észak-Koreán kívül láthatók legyenek, vagy egyszerűen azért, mert annyira gyenge a nemzeti internetkapcsolat. Úgyhogy elégedjünk meg pár honlap screenshotjával. Valószínűleg ez a legjobb lehetőség, hogy lássunk valamit a digitális világ egyik legsötétebb, legelszigeteltebb sarkából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avmanster
2016. december 27. 21:37
az észak-koreaiak még így is jobban állnak az angolokhoz képest. Nagy Britanniában még 28 domain sem létezik. csak ennek alig több mint fele, 15 uk domain létezik: .ac.uk .co.uk .gov.uk .judiciary.uk .ltd.uk .me.uk .mod.uk .net.uk .nhs.uk .nic.uk .org.uk .parliament.uk .plc.uk .police.uk .sch.uk
Phot0n
2016. október 08. 22:10
Vagy írja angolul a nevét: pooping.
Hirundo
2016. október 08. 22:09
Csak hogy ne egyedül szenvedjünk, ide bemásolom Önnek Tunyacsáp kommentelőtársunk fenti hozzászólását. Íme: "Korea a jó hatvan éves szakciók ellenére jóval magasabb szintre jutott mint Magyarország az EU tagjaként. Kemény, kitartó nép akik szintén a Hunok leszármazottai a magyarokhoz hasonlóan. Testvérnépünk. Atomhatalom, saját iparral rendelkezik, és jóval kevesebben menekültek el onnan mint Magyarországról. Kína árnyékában jóval kecsegtetőbbek a kilátásai, mint a teljes lakosságcsere előtt álló Magyarországé. A képek láttán Magyarország csak reménykedhet. http://zloivinni.livejournal.c.. Szebb Jövőt!" Ennyi. Én többnyire jól viselem Tunyacsáp hozzászólásait, sőt időnként egészen váratlanul értelmes kommenteket is megoszt velünk, de ez a mostani egyszerűen vérlázító, minősíthetetlen, gyalázatos és végtelenül ostoba.
drkovax
2016. október 08. 22:06
Neked teljesen elmentek otthonról ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik