Itt a WhatsApp vetélytársa?

2016. szeptember 22. 14:20

A Google új csevegőalkalmazásának legnagyobb nóvuma egy napról napra tanuló, elvileg egyre értelmesebb javaslatokkal előálló, a cég más termékeiben szintén felbukkanó chatbot. Állítólag jobb, mint a konkurens termékek.

2016. szeptember 22. 14:20
Samuel Gibbs

Androidra és iPhone-ra is letölthető a Google legújabb mobil csevegőalkalmazása, az Allo (a chatbot Google Asszisztenssel). Hasonló a legtöbb azonnali üzenetküldő apphoz: stickerek, emojik, egyéni és csoportos beszélgetések stb. A WhatsAppal ellentétben az üzenetek alapbeállításban nem titkosítottak, inkognitó módra váltva viszont máris azok. Eldönthetjük, mennyi idő után kerüljenek törlésre.

Az újgenerációs levelezőkliens Inbox-szal bemutatott „intelligens válasz” – a program elvileg helyettünk feleli meg a maileket – az Allonál is fontos funkció. Szövegalapú előrejelzéseknél ugyan nem ritka, viszont a Google egy lépéssel továbbmegy: a Photos szolgáltatásból beemelt képfelismeréssel fotókra is javasol válaszokat.

Az Allo legnagyobb újítása azonban az @google-ként megjelenő Asszisztens. Elbeszélgethetünk vele, faggathatjuk, hogy milyen éttermeket ajánl, fényképeket kerestethetünk vele, utánanézhet az időjárásnak stb. Sőt, még az okostelefont is utasíthatjuk, hogy ezt meg azt csináljon az Androidon. Csoportos beszélgetésnél szintén használható, csak be kell húzni a csevegésbe.

Kérdés, mire megy a Google az Asszisztenssel felturbózott chatbottal, egy olyan területen, ahol mások látványosat buktak. Napi tevékenységünkből tanulva próbál egyre jobb javaslatokkal előállni, valahogy úgy, mint a Now teszi a Google iPhone-os keresőappján vagy androidos készülékek alapbeállításaként.

Az Asszisztenssel először az Allo-n folytathatunk interakciókat, de ez csak a kezdet, a Google több termékébe igyekszik integrálni. A még idén megjelenő, minden bizonnyal az Amazon Echojával és Alexájával rivalizáló Home okosotthon-csomópontban hangra aktiválódik majd a gépsegéd.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik