Dubai közeljövő: 3D nyomtatás, önvezető autók, digitális medicina

2016. szeptember 20. 08:00

Az emirátus a legkülönfélébb csúcstechnológiák tesztelésével és alkalmazásával igyekszik hozzájárulni a negyedik ipari forradalom kiteljesedéséhez.

2016. szeptember 20. 08:00

A high-tech vállalatok sorát, innovatív megoldásokat és úttörő technológiákat szponzoráló Dubai gyorsan a 3D nyomtatás szinonimájává válik. Az idén kidolgozott 3D Printing Stratégiában pontosan megfogalmazták a célt: 2030-ra a szakterület világfővárosává válni, amelyet a nyáron kidolgozott Dubai Jövőgyorsítók (DFA) program is támogat. A világ különböző pontjairól 2274 alkalmazás érkezett a felhívásra, amelyek közül mindössze 30-at válogattak ki 12 hetes tesztelésre.

A 3DP azonban csak egy a Dubai Jövő Alapítvány által jegyzett DFA program diszruptív technológiái közül. A társadalom hét kulcsszektorát, köztük az egészségügyet, építőipart, energetikát akarják forradalmasítani, és most tartanak a tesztperiódusnál. Önvezető autókkal, orvosi alkalmazásokra kitalált 3D digitális rendszerekkel, a termelékenységet ötszörösére felpörgető építész-robotnyomtatókkal és hasonló volumenű újításokkal igyekeznek hozzájárulni a negyedik ipari forradalom kiteljesedéséhez. Az emirátust lényegében az összes csúcstechnológia tesztterepének tartják.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik