Már külföldről is érkeznek startupok a Design Terminálhoz

2016. szeptember 12. 08:30

Olaszországból és Chiléből is Budapestre költözik egy-egy startup vállalkozás, hogy részt vegyen a Design Terminál legújabb mentorprogramján. A kiválasztott cégek között egészségügyi, oktatási, turisztikai és hátrányos helyzetűeket segítő innovációkat is találunk.

2016. szeptember 12. 08:30

A Design Terminál 2014-ben indult mentorprogramjának most induló, immár negyedik szemeszterére tíz csapat került be. Köztük van a kisiskolások kreatív oktatását segítő Kuvik, a vakok és gyengénlátók okosszemüvegét fejlesztő EVA, a belföldi turizmust népszerűsítő Hiker Nations és a családok gyors és hatékony egészségügyi ellátását lehetővé tevő Gyermek SOS is. A program iránti növekvő érdeklődést jelzi, hogy az Openmondo és az Unlock Spaces személyében ezúttal már Olaszországból és Chiléből is Budapestre érkezik egy-egy startup vállalkozás, hogy éljen a Design Terminál nyújtotta lehetőségekkel.

A Design Terminál szervezésében a cégek intenzív vállalkozásfejlesztő programban vesznek részt. Ez számukra teljesen ingyenes, sőt néhányan ösztöndíjban is részesülnek és mindannyian bemutatkozhatnak egy-egy külföldi szakkiállításon. A négy hónapos program végére a cégek készen állnak majd a nemzetközi piacra lépésre és akár egy saját befektető fogadására is.

A mentorált vállalkozások listája a Design Terminál honlapján tekinthető meg.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik