Mario a Nintendo első hamisítatlan okostelefonos játékában

2016. szeptember 08. 11:30

Az Apple-bemutató iPhone 7 melletti legnagyobb újdonsága volt, hogy teremtője bejelentette Mario visszatérését. Csak decemberig kell várnunk, és máris ott lesz az App Store-ban.

2016. szeptember 08. 11:30

A Super Mario Bros. legendás alkotója, a videojáték-tervező Shigeru Miyamoto a tegnapi Apple-bemutatón jelentette be, hogy az okostelefonra írt első hagyományos Nintendo-játék az App Store-ban lesz először elérhető, és ki más lenne a sztárja, ha nem maga Mario? A játék neve Super Mario Run.

A cím ellenére sincs szó az okostelefonok világában hihetetlenül népszerű, már-már végtelenbe tartó futójátékról. Miyamoto be is mutatta, hogyan működik. A design egyébként nagyon emlékeztet a Game Boy Colorra írt Super Mario Bros. Deluxe versenymódjára.

Mario szalad, mint a bolond, a felhasználónak pedig csak akkor kell megnyomnia a képernyőt, ha ugrani kíván, vagy ellenséget akar kiiktatni. Minél erősebben nyomogatjuk, annál magasabbra ugrik a legenda.

A Nintendo egyébként döbbenetes lassan adaptálta ikonikus karaktereit okostelefonra, pedig komoly befektetői és elemzői nyomás nehezedett rá. 2015 márciusában közölte a DeNA mobiljáték-gyártóval való együttműködést, és hogy több ingyen játszható móka következik. Az első, Miitomo idén márciusban jelent meg, kicsit kusza közösségimédia-appal. Most pedig, azaz decemberben itt van Mario.

Mario barátunkra decemberig kell várni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik