Drónverseny és robotika show lesz szombaton a Hungexpón

2016. szeptember 08. 08:30

Hazai premier lesz szombaton a Hungexpón, 10 és 20 óra között drón- és robotika bemutatóra kerül sor. A szerteágazó program virtuális valóságra, 3D nyomtatásra és más tudományterületekre is kiterjed.

2016. szeptember 08. 08:30
Admin

Szeptember 10-én szombaton, délelőtt 10 és este 8 óra között kerül megrendezésre a Hungexpón a Drónverseny és Robotika Show, amellyel szervezők és résztvevők minden eddiginél látványosabban kívánják megünnepelni a hazai robotika- és drónközösséget.

Egyedi LED megvilágítású pályán száguldó drónok mellett magyar felsőoktatási intézmények, tudományos előadások, az FPV Go-Kart, a Lego Mindstorms, személyszállító drón, a Robocup bajnokai, a KUKA Robotics, a Puli Space Holdjáró, Óbudai Egyetem - Neumann Info, egy virtuális valóság kocka, a 3D nyomtatás hazai pionírjai, innovatív szórakoztató elektronika és robot workshopok várják a közönséget.

A Drone Prix Hungary versenysorozat döntője a világ egyik legnagyobb fedett pályáján kerül sorra, Magyarországon eddig soha nem látott látványvilággal. A bajnokság mellett a látogatók megismerkedhetnek a legmodernebb, ipari, extrém felhasználásra szánt és versenydrónokkal. A Drónsimogatókban animátorok segítségével próbálhatjuk ki multikopterek vezetését, de virtuális valóságban is átélhető lesz a repülés élménye. Az autók szerelmeseinek az FPV Go-Kart pálya kínál izgalmakat. A Puli Space Holdbázis díszletében bárki vezetheti a budapesti cég jövőre az igazi Hold felszínén cirkáló holdjáróját.

Az előadásokon terítékre kerül többek között az ember-robot interfész, az ipari informatika legújabb trendjei, időjárás-kutatás, Mars-kutatás, Google Lunar XPRIZE, ráadásul minden  megvásárolható, ami a drónozáshoz csak kellhet.

Részletes program itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik