Hot Wheels AI: a vájatvezetéses autók és a Roomba porszívó szerelemgyereke

2016. szeptember 07. 13:35

Kicsit videojátékokra emlékeztető különleges autóverseny, az átlagnál okosabb játék-kocsikkal…

2016. szeptember 07. 13:35

Modellautók és versenypálya a Hot Wheels játék éltető elemei. Az új Hot Wheels AI (azaz MI) szett kocsijait rendesen fel is turbózták – nemcsak a sebességüket, hanem – MI esetében mi mást? – az intelligenciájukat is, jelentsen az akármit is. A való világban, nappalinkban is autóversenyezhetünk a számítógéppel.

A szett két autót, 20 pályaelemet és két kontrollert tartalmaz. Az 1/32-es kicsinyítésű modelleket nem létező autókról mintázták, infravörös szenzoraik például a Roomba porszívót juttatják eszünkbe. Beágyazott számítógépük olvassa az emelkedős-lejtős és más mintázatokat, pontosan tudja, mikor és hol van a járgány, ennek megfelelően fékez, gyorsít stb.

A pályaelemek negyvenféle módon rendezhetők el, azaz a felhasználó szabad kezet kap, szíve szerint alakítja kanyargóssá, vagy hagyja nyílegyenesnek a versenyhelyszínt.

A Hot Wheels AI-hoz nincs semmiféle app, a két speciális kontrollerrel kell elboldogulnunk. Miután eleget gyakoroltunk, célszerű másik versenyzővel vagy egy mesterséges intelligenciával szemben megmérettetni magunkat.
Az egész egy kicsit olyan mint egy videojáték.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik