Vészhelyzetben segít a drón

2016. szeptember 06. 08:30

Közúti baleseteknél, tűzvésznél, kereső-mentő műveleteknél, orvosi elsősegélynyújtásnál tehet komoly szolgálatokat egy kanadai startup részben nyomtatott új drónja.

2016. szeptember 06. 08:30

A dróntechnológia élharcosai régóta azon az állásponton vannak, hogy az ember nélküli légi járművek természeti katasztrófáknál, háborús zónákban, mindennapos életmentő orvosi elsősegélynyújtásnál lehetnek különösen hasznosak. A járműnek persze többet kell tennie szimpla repülésnél és fényképezésnél, mert a segítséghez megfelelő terhet is kell szállítania, plusz hatékonyan kell kommunikálnia a földi személyzettel.

A 2015-ben alapított kanadai SlidX startup 60 százalékban 3D nyomtatott KAYRYS drónját pontosan ezekre a vészhelyzetekre tervezték. A 150 printelt alkatrész a Lezar3D közreműködésével készült, a prototípushoz nem egész 20 nap elégnek bizonyult, ráadásul a hagyományos gyártóeljárás harmad árán. A technológiával könnyebb hibás részeket helyettesíteni, amiről tesztelés közben meg is bizonyosodtak.

A KAYRYS autóbaleseteknél, tűzvésznél, kereső-mentő műveleteknél, orvosi elsősegélynél tehet felbecsülhetetlen szolgálatokat. Teherszállításra szintén alkalmas. Fedélzeti akadályelkerülő technológiájának köszönhetően különféle nehéz környezetekben is pontosan, gyorsan és biztonságosan közlekedik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. szeptember 06. 13:21
Nagyon gyenge reklám... még repülni sem láthatjuk... - "3D-nyomtatás" = gyártó-magánügy (és humbug) - a siklórepülő-tulajdonság valóságos? - és egyáltalán mit tud...?! Erre kellene a videó!
Mich
2016. szeptember 06. 13:13
[REKLÁM]
kizökkentidő
2016. szeptember 06. 12:34
Feltalálták a csövön a lyukat.
adam
2016. szeptember 06. 11:52
Ha startup és ha nyomtatott, akkor csak jó lehet. Így meg hogy még drón is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik