A történelem legkülönlegesebb korszakában élünk

2016. szeptember 01. 13:45

Az exponenciálisan növekvő technológiákkal soha nem látott módon oldunk meg globális problémákat.

2016. szeptember 01. 13:45
Peter Diamandis
SingularityHUB

„A történelem legkülönlegesebb korszakában élünk. Most lépünk be abba a korba, amikor korábban soha nem látott módon tudunk megoldani globális problémákat, exponenciálisan növekvő technológiák eddig ismeretlen erejével valóban elszabadul az emberi elme hatalma és szenvedélye.

Sokszor kérdezték tőlem, hogyan lehetek ennyire pozitív a jövővel kapcsolatban, nem nézem a híreket? Azt válaszoltam, hogy valóban nem nézek híreket, viszont nézem az adatokat. A technológia a szűkösséget bőséggé alakító erő. Az erővel komoly felelősség is jár, hogy olyan világot építsünk vele, amiben szeretnénk élni.

Drámai módon megváltozik a világ, és a változások közepén vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2016. szeptember 19. 18:47
Technokrata hurráoptimizmus? Előre globalizmus? Ezzel kapcsolatban már inkább Bogár László jár közelebb a valósághoz.
75% adósság + olimpia. NOOORMÁLIS?!
2016. szeptember 19. 18:38
"Az exponenciálisan növekvő technológiákkal soha nem látott módon oldunk meg globális problémákat. " valójában fenntarthatalan "fenntartható" fejlődés klímaváltozás globális migráció okozta problémák elképesztő vagyoni és főleg kereseti különbségek ebből melyik van megoldva? főleg a technológia által.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik