15 millió aktív játékost vesztett el egy hónap alatt a Pokémon Go

2016. augusztus 26. 08:30

Törvényszerűen visszaesett a Pokémon Go népszerűsége. Hiába robbantott óriásit júliusban a Pokémon Go, csak pár hét kellett, s máris lemenő ágban van.

2016. augusztus 26. 08:30
Jon Martindale
Digital Trends

„Hiába robbantott óriásit júliusban a Pokémon Go, csak pár hét kellett, s máris lemenő ágban van. Kevesebb a letöltés, az aktív felhasználó, a naponta vele töltött idő. Az Axiom Capital Management felmérése alapján az elmúlt hónapban 15 millió aktív felhasználó intett búcsút a kiterjesztettvalóság-játéknak.

Július 18. volt a csúcs 45 millió userrel. Augusztus vége felé haladva, napi 30 millió körül lehetnek. Az app szintén lemenőben – augusztus eleje jelentette a csúcsot, amikor a Niantic újra bevezette a követőrendszert.

Más kutatások kimutatták, hogy a Pokémon Go megjelenésekor megnőtt a kiterjesztett valósággal kapcsolatos Google-keresések száma, pár héttel később viszont visszaestek a korábbi szintre.

Visszaesésre egyébként is lehetett számítani. Egy mainstreammé váló játék, mint a Pokémon Go rövid időn belül mindig veszít el felhasználókat, különösen, ha nem gamerekről van szó. Gamerek meg azért hagyták abba, mert kiszámíthatóvá vált: a Pokémon Go gyaloglásról és még több gyaloglásról szól.

A megjelenés után akadtak problémák: szerverstabilitás, panaszkodtak a mikrotranzakciókra és a csomó csalóra. Ugyanezek az okok nyírtak ki a múltban egy csomó hagyományosabb számítógépes és okostelefonos játékot. A Pokémon Gonak azonban még a hanyatlás ellenére is sokmillió aktív játékosa maradt, a szükségesnél is több a fejlesztés folytatásához.

Az Axiom Capital Management felmérése sokak szerint azt jelzi, hogy a kiterjesztettvalóság-technológia nem ragadja meg annyira az emberi fantáziát, mint a virtuális valóság. Igazságtalanok lennénk az AR-rel, ha elfogadnánk, mert a Pokémon Go nagyon messze van a Microsoft HoloLens és a Leap Motion eszközök teremtette lehetőségektől.

Hogyan tartja magát a Pokémon Go az Ön baráti körében? Ön még mindig játszik?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. szeptember 02. 01:26
Hála az égnek az én köreimet elkerüli ez a marhaság, mínusz a gyerekek. Ők meg bizonygatják, hogy milyen jó, mert kimozdítja az embert a képernyő elől és kimegy a szabadba, meg mozog legalább :) Na erre mondom én azt, hogy elég szigorúan bekorlátozni napi x időre a képernyő előtt való ücsörgést, elvennni a telefont, aztán lehet menni a szabadba futkározni.
74bro
2016. szeptember 02. 01:25
Hihetetlen. Hiába tudok angolul, mégsem értem a szöveget. Eddig azt hittem, a pokemon go egy japán küzdősport, de most teljesen össze vagyok zavarodva.
GV0917
2016. szeptember 01. 12:37
Hogy miért csengett le olyan hamar? A többi jajongó nem kapott Lovagkeresztet és nem volt kinek a képébe vágni.. Pokémonban bíztak...
Csomorkany
2016. augusztus 28. 09:49
Milyen izgatott lettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik