Nikola Tesla 1898-ban előrejelezte a drónos hadviselést

2016. augusztus 24. 08:30

A világhírű feltaláló olyan pusztító potenciált látott a drónokban, hogy akár a világbékét is elhozhatják.

2016. augusztus 24. 08:30

Nikola Tesla egyszerre volt saját korának és a jövőnek is a gyermeke. Találmányai mellett előrejelezte az okostelefont, televíziót, és úgy tűnik a drónokat is, amelyek – szerinte – az emberiség pusztulását is okozhatják.

1898. november 8-án kapott szabadalmi oltalmat Tesla egyik terve. A drótok és elektromos vezeték nélküli „eszközöket a földön, vízen vagy a légkörön keresztül kapott hullámok, impulzusok és sugárzások” mozgatnák, amíg hatótávolságukon belül tartózkodik.

A kommunikációban az 1890-es években kezdték használni a szabadalom idején még nagyon új rádióhullámokat, amelyeket Tesla „semmilyen egyedi vezető utat nem követő, hanem a téren egyenes vonalban terjedő elektromos rezgésekként” írt le később.

A „Módszer és berendezés mozgó eszközök és járművek irányítómechanizmusához” elnevezésű szabadalomban Tesla előrejelezte a drónos hadviselést, hogy „biztos és korlátlan pusztító ereje miatt” elhozza a nemzetek közti megbékélést.

A szabadalomra Matthew Schroyer technológus figyelt fel, és tett közzé részleteket belőle a Twitteren. Bámulatos, hogy Tesla egy évszázaddal az ember nélküli légi járművek (UAV-k) előtt megjósolta a drónos hadviselést. Az USA használja is őket bőven a terrorizmus elleni harcban…

Talán az atombomba volt az a tömegpusztító fegyver és technológia, amely legközelebb vitte a világot a nemzetek megbékéléséhez, mert annyira félt tőle az USA és a Szovjetunió is, hogy nem támadták meg egymást.

Az első drónt, pontosabban távirányított UAV-t az első világháborúra találták fel. A Kettering Bogár bombákat szállított volna, de nem készült el a háború végéig, ráadásul túl drága és bonyolult lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. augusztus 25. 23:42
Túlzottan is jól látta a jövő technológiáját. Olyanokat csinált, amit abban a korban, azon a technikai színvonalon nem lett volna lehetséges véghez vinni. Hajlanak rá, hogy a "tehetsége" nem a véletlen műve.
csuka
2016. augusztus 25. 23:41
"Tesla egy évszázaddal az ember nélküli légi járművek (UAV-k) előtt megjósolta a drónos hadviselést. Az USA használja is őket bőven a terrorizmus elleni harcban" --- Helyesen: A világ mocskos csendőre, a gyilkos USA használja is őket bőven a világon mindenütt, az emberek elleni harcban. (Terrorista ellenes harcnak álcázva.)
KannibálTatárÚr
2016. augusztus 25. 09:57
Ebben - azt hiszem - nagyon tévedsz. Nikola Tesla (szerbül: Никола Тесла) (Smiljan, 1856. július 10. – New York, 1943. január 7.) horvát-szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus. Életében 146 szabadalmat (ebből 112-t az USA-ban) jegyeztek be a neve alatt. Róla nevezték el a mágneses indukció SI-mértékegységét (lásd: tesla). A világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, tevékenységét elsősorban az elektromosság, mágnesség és gépészet területén fejtette ki. Több fontos elméleti és gyakorlati részecskefizikai és gravitációs kutatáson kívül a nevéhez kötődik a többfázisú villamos hálózat, a váltakozóáramú motor, az energia vezeték nélküli továbbítása, az energiatakarékos világítás, a távirányítás, a nagyfrekvenciás elektroterápiás készülékek, a napenergia-erőmű és más megújuló energiaforrással működő berendezések, valamint a rádió feltalálása is. Munkássága jelentősen hozzájárult a második ipari forradalomhoz, és döntő mértékben meghatározza jelenkori gazdasági és társadalmi életünket. A váltóáram még ki is maradt. Pedig az tette lehetővé a villamos energia elterjedését.
röviden
2016. augusztus 25. 03:01
Az alap, hogy amivel háborúzni lehet, avval háborúzni is fognak, de legalábbis hadrendbe állítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik