Az Intelnek nem annyira fontos a PC, mint a VR vagy a dolgok internete

2016. augusztus 17. 11:30

Stratégiaváltás megy végbe a legnagyobb chipgyártónál – derült ki a kedden kezdődött, csütörtökön záródó Intel Fejlesztői Fórumon. Az előadásokon is sokkal többet beszélnek a dolgok internetéről (IoT) vagy az adatközpont-stratégiáról, mint a PC-ről.

2016. augusztus 17. 11:30

A személyi számítógép évtizedekig alapja volt az Intel tevékenységének, most viszont már nem az. Virtuális valóság, dolgok internete, mesterséges intelligencia (főként a gépi tanulás) és az önvezető autók a mostani prioritások, derült ki a kedden kezdődött, csütörtökön záródó Intel Fejlesztői Fórumon (IDF) eddig elhangzottakból.

A helyszínen drónok, robotok, viselhető technológiák, VR és AR headsetek láthatók az utóbbi években megszokott laptop és desktop számítógépek helyett. Az előadásokon is sokkal többet beszélnek a dolgok internetéről (IoT) vagy az adatközpont-stratégiáról, mint a PC-ről. A cég áprilisban kezdte az átalakulást, amit a zsugorodó PC-piac indokolt, a hangsúly a gyorsan növekvő szerverpiac, az IoT és az összekapcsoltság felé tolódott el.

12 ezer alkalmazott elbocsátásával járó fájdalmas döntés volt. Utána a mobilchip piaccal is próbálkoztak, ami többmilliárd dollárba került.

A fórumon a vezetők az új stratégiát ismertetik. Hiába a PC-k termelik még mindig a legtöbb pénzt a cégnek, VR, IoT és MI mellett adatközpont-termékek, hálózati és tárolóeszközök fokozatosan háttérbe szorítják a jó öreg személyi számítógépet.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik