Három magyar startup mutatkozhat be Izrael legnagyobb innovációs fesztiválján

2016. augusztus 12. 11:30

Startup-verseny indult, amelynek első három helyezettje részt vehet Izrael legnagyobb innovációs fesztiválján.

2016. augusztus 12. 11:30
Admin

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, Magyarország Tel-Avivi Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház idén is meghirdeti startup-versenyét, amelynek első három helyezettje részt vehet Izrael legnagyobb innovációs fesztiválján, a szeptember 25. és 29. közötti DLD Tel-Aviv 2016-on.

A nagykövetség és társszervezők a DLD-s és V4-es startup-fórumokon való részvétel mellett standolási lehetőséget, befektetői- és b2b-találkozók szervezését és a tel-avivi szállás finanszírozását biztosítja a díjazottak számára.

A verseny részletes kiírása itt olvasható, a pályázatok benyújtásának határideje augusztus 22, éjfél.

A rendezvény egyik különlegességét az adja, hogy Izrael a világ egyik leginnovatívabb országa, virágzó startup-kultúrával.

„Az izraeli innovációs csoda több okra vezethető vissza, például a kényszerre: egyrészt alig van természeti erőforrás, másrészt az állandó katonai fenyegetettség, ezért annyira fontos a cybervédelem vagy a távérzékelés. Ezek mellé társul az izraeliekre jellemző kreativitás, vállalkozó kedv és kimagasló üzletfejlesztési készség. Nem csoda, hogy az ország ontja magából a Waze-hez hasonló sikeres startupokat, valamint, hogy high-tech ipar összes magára valamit is adó szereplője nyitott itt fejlesztő központot” – nyilatkozta a helyi innovációról Ázbej Tristan, a nagykövetség tudományos és technológiai attaséja, a verseny egyik szervezője és ötletgazdája.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik