Mesterségesintelligencia-startupot vásárol fel az Intel

2016. augusztus 11. 08:30

A chipgyártó MI-megoldásokkal foglalkozó céget vásárolt fel. A cél egyértelmű: hang- és képfelismeréshez, és más hasonló technológiákhoz kapcsolódó termékek fejlesztése.

2016. augusztus 11. 08:30

A világ szervereinek több mint 90 százaléka Intel-chipeken fut. A cég a napokban jelentette be a 2014-ben alakult Nervana Systems felvásárlását. A san diegoi startup jelmondata, hogy „tegyük okosabbá a gépeket.” Az Intel az akvizícióval a mesterségesintelligencia-megoldásokat igénylő munkákhoz készülő termékeit (szoftverek, felhőszolgáltatás, jövőbeli hardverek) kívánja finomhangolni.

Az Intel Xeon processzorai ugyan uralják az adatközpontokat, viszont nem az egyedi mesterségesintelligencia-munkaterhelésre építették őket. Ezért jelenthetnek komoly segítséget a Nervana termékei és szakértelme – az Intel szilárdan megvethetné a lábát az egyelőre kicsi, de folyamatosan növekvő MI-piacon, és a riválisok például az Nvidia sem kerülnének versenyelőnybe, ha a felvásárlást hamarosan termékek is követnék.

„A piac egyelőre nem elég nagy, de óriási a benne lévő potenciál” – nyilatkozta az akvizícióról Martin Reynolds Gartner-elemző.

Az Intel legjövedelmezőbb és leggyorsabban növekvő üzleti tevékenysége az adatközpontokon alapul. A részlegnek mostanában feltűnő szolgáltatásokhoz, például hang- és képfelismeréshez kapcsolódó termékeket kell kitalálnia. Ezek a mesterségesintelligencia-alapú munkák előrejelzések szerint az Intel-chipekkel futtatott szerverek tevékenységének egyre nagyobb részét képezik.

„A Xeon és a Xeon Phi processzorok fejlesztői és a Nervana Systems tehetséges csapata együtt olyan mértékben felgyorsíthatják az iparág fejlődését, ami máskülönben lehetetlen lenne. A legfejlettebb technológiákba továbbra is befektetünk, amellyel kiegészítjük és javítjuk az Intel MI-portfolióját” – jelentette ki Diane Bryant, az adatközpont részleg ügyvezető alelnöke.

A felvásárlás összegéről egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik