Trollvadász twitterbotok

2016. augusztus 10. 11:30

Botokkal kísérleteznek online zaklatókkal szemben. Megosztottak a vélemények.

2016. augusztus 10. 11:30

Az internetszolgáltatók megígérték, hogy tesznek valamit az online visszaélések ellen, de az emberi moderáció nem vált be, így kutatók inkább botokat használnának a netes zaklatókkal szemben.

A legegyszerűbb mód, ha blokkoló listákkal segítenek, amihez viszont az kell, hogy valaki hozzá is adjon egy zaklató fiókot a listához. Egyes kutatók automatizálnák a zaklatás felderítését.

Libby Hemphill, az Illinois Technológiai Intézet kutatója szerint viszont egyáltalán nincs egyetértés arról, mi minősül zaklatásnak. És ha emberek között nincs konszenzus, hogyan tanítsuk meg számítógépeknek, hogy mire kell figyelniük? Nehéz feladat…

Egyes botokat azért fejlesztettek, hogy elvonják a trollok figyelmét célpontjukról, és velük kommunikáljanak. Kevin Munger (New York Egyetem) botja például a trollok online csoportdinamika érzékelését igyekszik manipulálni. De ő sem a botokban látja a végleges megoldást.

„Nem tudom elképzelni, hogy botsereg mondja meg embereknek, hogyan viselkedjenek” – nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik