Pontfestő drónok

2016. augusztus 09. 14:30

Portrékat festenek egy kanadai egyetem drónjai.

2016. augusztus 09. 14:30

A montreali McGill Egyetem kutatói parányi drónokat fejlesztenek, amelyek speciális pontfestő technikával készítenek képeket, lényegében egymás mellé rakják ki a pontokat, amelyekből aztán összeáll például Alan Turing portréja.

A gépeket apró karral szerelik fel, a kar tintába itatott szivacsdarabkát tart. A vászonhoz közeledve belső szenzoraik és mozgásrögzítő rendszerük segít pozícionálni őket, hogy a pontot oda nyomják fel, ahova kell.

Alan Turing mellett Grace Kellyről, Che Guevaráról és másokról is készítettek pontképet. A képeken lévő fekete pontok száma többszáz és többezer között változik, méretük is eltérő.

Az egyetemen tanító Paul Kry néhány éve állt elő az ötlettel. A kampusz épületeinek üres előcsarnokaiba és lépcsőházaiba akart valamit.

„Arra gondoltam, hogy nagyszerű lenne, ha robotok portrékat festenének neves informatikusokról” – nyilatkozta.

Később nagyobb drónokat is alkalmazhatnak, amelyek nehezen elérhető külső felületeket festenének le.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik