Ezer robot tánca

2016. augusztus 09. 08:30

1007 robot táncolt egyszerre a Qingdao Sörfesztiválon.

2016. augusztus 09. 08:30

A robotok néha ijesztőek, de láttuk már őket táncolni? És mi van, ha egyszerre több mint ezer táncol?

A Guinness Rekordok Könyve szerint a beszédes nevű Ever Win Company & Ltd. robotjai ugyanis megdöntötték a korábbi világcsúcsot: eddig maximum 540-en ropták szimultán, most viszont már 1007 a top.

A shandongi (Kína) Qingdao Sörfesztiválon, az Oktoberfest ázsiai megfelelőjén a 43,8 centi magas gépeknek együtt kellett 60 másodpercig táncolni. Ugyan néhányat diszkvalifikáltak, mert vagy semmit nem csináltak, vagy orra buktak, de a nagy többség abszolválta a rutinfeladatot, és létrejött a rekord.

A cég főmérnöke elmondta, hogy a robotokat egy darab mobileszközről vezérelték. Speciális titkosító technológiát dolgoztak ki rájuk, hogy megakadályozzák az interferenciát a környék más eszközeivel.

Egyik média sem számolt be a részegek reakcióiról.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. augusztus 10. 10:17
- Ezt a világcsúcsot minden hetenként megdönthetik, kétszer annyi robottal... - És ha egyenruhában és fegyverrel táncolnak/masíroznak...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik