A rendszer megállapítja, mely tweetjeink szarkasztikusak

2016. augusztus 09. 11:30

Twitter-bejegyzések alapján megmondja a rendszer, mikor vagyunk szarkasztikusak.

2016. augusztus 09. 11:30

A Lisszaboni Egyetemen felhasználók Twitter-bejegyzéseit vizsgálva, szarkazmusainkat azonosító gépitanulás-rendszert fejlesztettek. A rendszer korábbi tweetek alapján elég részletes képet dolgoz ki a userről ahhoz, hogy megállapítsa, mikor szarkasztikus. 87 százalékos pontossággal dolgozik, azaz valamivel jobban teljesít, mint a többi hasonló módszer.

Emberi beavatkozás nélkül tanul és figyel fel szarkazmusokra, ráadásul bármilyen nyelven és online platformon működőképes, lényeg, hogy a korábbi bejegyzések rendelkezésére álljanak.

„Legfontosabb újítása, hogy létrehozható csak a múltbéli megnyilvánulásokon alapuló felhasználói modell” – jelentette ki Silvio Amir, az egyik fejlesztő.

Mark Carman (Monash Egyetem) szerint az új megközelítést integrálni kellene az összes többi közösségimédia-elemzésbe, például felhasználói érzelmek vagy tőzsdei trendek követésére is alkalmas lenne.

A szarkazmus-elemzés marketingeseket, eladókat és fogyasztókat szintén segítene, sőt, még virtuális asszisztenseket, például Sirit is.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik